Definitive Guide Yangın Merdiveni Kapısı için

Wiki Article

Yangın asayiş hollerinin engel, tavan ve dipında tek canipıcı gereç kullanılamaz ve bu hollerin, yangına en az 120 zaman dayanıklı engel ve en az 90 dakika dayanıklı yaman sızdırmaz kapı ile başka bölümlerden ayrılması gerekir.

Peşi sıra projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp düşün pazari bünyelmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Yangın kapısı kilidi güvenlik kilidi olarak aşina ve kapının içeriden hariçya doğruca açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçkakımıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında tamam bir yol ile yerleştirilmesi, yangın çabucak yararlanmaı kolaylaştırır.

Gereç: Yangın kapılarında çoğu kez çelik yahut ilenmeşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik kapılar daha dayanıklı ve yangına karşı elan mukavemetlidir.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir şehadetname, yangın kapkaloriın kalitesi ve güvenilirliği üzerine size haber verecektir.

Z tipi yangın merdivenlerinin başüstüneğu binalarda yapı boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapısının etrafının düşmemesi derunin ve yangın merdiveninin dayanıklı olup titremeya sebep vermemesi karınin kapatılmalıdır.

Yangın Bapsı Elbette Açılır? Yangın Kapısı kullanıldığı binada yaşanmış olan yangın veya müstacel bir durumda insanların yavaş bir itmesi ile içeriden dışarıya selim açılmaktadır.

Yangın merdivenleri örgülırken genişliği konutlarda 80cm, topluma belirtik gestaltlarda 120cm, mualla katlı ofis binalarında 90cm genişliğinden azca olmamalıdır. Kaçış yolları degajeliği 180cm’den azca olmamalıdır.

Kaçış merdivenlerinin doğal zemine denli ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık binalıp bu noktadan zirya eğimi 50 dereceden elan çokça olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi olanaklı değil ise, yerden 3 m fevkda bitirilebilir.

Yangın merdiveni bapları yangın anında hızlı bir şekilde tahliyeyi katkısızlayarak, yangına dayanımı sayesinde yangının yayılmasını geciktiren yahut kırıcı özel kapılardır.

Kaçış dâhilin kullanılmasına müsaade verilen merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en dar basamak kocaliği, konutlarda 100 mm’den ve sair strüktürlarda 125 mm' den az mümteni. Her kaçış merdiveninin her iki birlikte duvar, korkuluk Yangın Merdiveni Kapısı veya hızmaşte bulunması gerekir.

Bu nedenle elan erdemli bir fiyata mevla olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın bapsı, yangın sırasında koruma esenlamaz ve bu nedenle daha düşük bir fiyata sahiptir.

Bir binada veya çatı sulpnda, kaçış yolu olarak hizmet veren korunumlu koridorların veya korunumlu hollerin yangına dayanım sürelerinin Ilişik-3/B ve Ilişik-3/C’bile belirtilen sürelere akla yatkın olması mecburidir.

Külüstür yapılarda ve yangın merdiveni kayranı ensiz olan binalarda kaçış merdiveni konstrüksiyonına olanak vermektedir. 

Report this wiki page